Okulumuzun fiziki durum analiz raporu hazırlandı

2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi

Okulun Fiziki Ortamını Geliştirme Raporu

 

2022-2023 Eğitim-öğretim yılı içinde eğitimi aksatacak fiziki ortam eksiklikleri tespit edildi. Bu anlamda okulun fiziki ortamlarını geliştirmek için aşağıda belirtilen yapılması gerektiği görüşüne varıldı.

 

1-Kütüphane: Okulun fiziki ortamı kütüphane için elverişli bir ortam sunmamıştır. Bu anlamda öğrencilerin öğrenme ve araştırma isteklerine cevap verebilmek adına sınıf kitaplıkları kurulmuştur. Yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin aktif olarak kullanabileceği kitapların sınıf kitaplıklarına eklenmesi gerektiği düşünülmüştür.

 

 

2-Sınıf Perdeleri: Öğrencinin dikkatinin dağılmamasında ve sıcak yaz günlerinde güneşin sınıfı verimsiz hale getirmesini engelleyen en önemli ortam aracı perdelerdir. Bütün sınıfların mutlaka perdesinin olması gerektiği görüşüne varılmıştır. Perdelerin verimli çalışma ortamı oluşturmak adına koyu renkli ve güneş geçirmeyen ve bununla birlikte kullanılacak tül perde cinsinden olması gerektiği kararlaştırılmıştır. Bu anlamda okulun imkanları çerçevesinde okulun perde ihtiyacının karşılanması gerektiği görüşüne varılmıştır.

 

3-Sınıf Panoları:  Sınıf içinde sergilenen çalışmaların mutlaka sınıf panolarına asılarak öğrencinin onurlandırılması gerekir. Bu anlamda sınıflarda mutlaka panoların olması gerektiği ve bütün sınıfların incelenip eksik panoların tedarik edilmesi gerektiği görüşüne varılmıştır.

 

 

4-Akıllı Tahtalar: Sınıflarda bulunan akıllı tahtalar sistemsel arızadan dolayı öğrenci ve öğretmenler tarafından verimli bir şekilde kullanılmamaktadır. Bu sebeple akıllı tahtalardaki bu sistemsel arıza giderilecek ve gerekli tamirat yapılacaktır.

 

 

5-Sınıf Lambaları: Kış mevsiminde havaların erken kararmasından dolayı sınıflarda lamba ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Verimli bir çalışma ortamında ışık düzeyinin iyi ayarlanması gerekir.  Bu anlamda sınıfların ışıklandırma bakımından yetersiz olduğu görüşüne varılmıştır. Bu anlamda dönem başında bütün sınıf lambalarının kontrol edilip patlamış ya da yanıp sönen lambaların değiştirilmesi gerektiği kanısına varılmıştır.

 

5-Fotokopi: Eğitimde başarının arttırılmasında öğrencilere verilen fotokopi çalışma kağıtlarının önemi büyüktür. Bu anlamda dönem boyunca fotokopi sorunu yaşanmıştır. Tonerin bitmesi, makinenin bozulması gibi sorunlar öğretmenlerin fotokopiyi aktif kullanmasına engel olmuştur. Bu anlamda okulumuza fotokopi makinesini, toner alınmasının, fotokopiden alınan verimi arttıracağı görüşüne varılmıştır.

 

 

6 -Spor alanı: Öğrencilerin spor ihtiyaçlarına cevap vermede okulumuz yetersiz gelmektedir. Bu anlamda yeni spor malzemeleri alınması, okulumuza basket sahası kurulması ve basket potaları yerleştirilmesi görüşüne varılmıştır.

 

7-Duvar: Temiz bir sınıf ortamının oluşması için kirlenen sınıf duvarlarının yeniden boyanarak eğitim öğretime hazırlanması gerektiği görüşüne varılmıştır. Bu anlamda boyaların öğrencilerin ruhunu açacak tonda hafif renkler olması gerektiği görüşüne varılmıştır.

8-Bacalar: Okulumuz soba ile ısındığından dolayı gerek bacaların temizlenmemiş olması gerekse bacaların kırık olması sebebiyle özellikle kış aylarında sobalar yeteri derecede yanmamakta yandığında ise tütmektedir. Bu durum öğrenci ve öğretmelerimizin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple bacalar temizlenecek ve kırık olanlar tamir edilecektir.

 

 

9-Pencere : Öğrenci ve öğretmen sağlığı açısından sınıfın havalandırılması gerekir. Okulumuzdaki pencereler ise kırık olduğundan dolayı sabitlenmiştir. Bu durum sınıfın havalandırılmasını engellemektedir. Bu sebeple yeni dönemde kırık pencerelerin tamir edilmesi, tamir edilmeyecek durumda olanların ise değiştirilmesi gerektiği görüşüne varılmıştır.

 

 

10-Kapı : Okulumuz soba ile ısındığından ve okulumuzun bulunduğu konumda kış ayları çok sert geçtiğinden dolayı sınıfta ısı kaybının olmaması gerekir. Fakat sınıf kapılarımız kırık olduğundan dolayı kapanmamaktadır. Bu sebeple kapıların tamir edilmesi veya değiştirilmesi görüşüne varılmıştır. Ayrıca kış aylarında sınıfta bulunan sıraların da soğuk olması öğrencilerin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple öğrencilere kış aylarında kullanmaları için minder temin edilmesi gerektiği düşünülmüştür.

 

11-Sıralar: Okulumuzda bulunan ahşap sıralar eski ve çoğu kullanılamayacak durumdadır. Bu sebeple sıraların tamir edilesi veya değiştirilmesi görüşüne varılmıştır.

 

 

 

Seda  DAŞTAN                                                                                    05.09.2022

 

Müdür Yardımcısı                                                                               Gürol BOZBAĞ

 

                                                                                                               Okul Müdürü




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi